Näin mikroneulaus kasvojen iholle vaikuttaa

Tiesitkö, että mikroneulaus kasvojen iholle on tehokas apua monille erilaisista iho-ongelmista kärsiville? Tässä artikkelissa kerron mistä oikein on kyse, ja mitä hyötyä mikroneulauksesta voisi olla sinulle.

mikroneulaus-kasvojen-iholle

Mikroneulaus kasvojen iholle – mitä siinä tehdään?

Mikroneulauksessa ihon pintakerrokseen tehdään tuhansia pikkuruisia mikrokanavia erityisellä mikroneulauskynällä tai mikroneulausrullalla. Nämä kanavat ovat käytännössä äärimmäisen pieniä vaurioita ihon pinnassa, joiden tekeminen käynnistää ihon luonnolliset paranemismekanismit.

Mikroneulauksen teho perustuu siihen, että ihon paranemismekanismien aktivoiduttua iho alkaa uudistua ja muodostaa lisää ihon sidekudoksille olennaista kollageenia. Tämä luo puitteet tehokkaalle hoidolle, joka auttaa muun muassa ihon rosoisuuteen, juonteisiin, arpikudokseen tai huonoon kuntoon.

Mikroneulauksen avaamat mikrokanavat myös päästävät hoidossa käytettävät hoitoaineet imeytymään huomattavasti paremmin ihoon, mikä parantaa niiden tehoa merkittävästi.

Mihin vaivoihin ihon mikroneulaus voi auttaa?

Erilaisia epämiellyttäviä tai kosmeettisesti häiritseviä kasvojen alueen iho-ongelmia voi syntyä muun muassa ikääntymisen, stressin tai epäterveellisten elämäntapojen kautta, mutta myös erilaisten sairauksien tai vahinkojen johdosta. Näihin vaivoihin kasvojen ihon mikroneulaus voi tarjota tehokkaan avun.

Mikroneulaus voi auttaa muun muassa seuraaviin ongelmiin:

  • Ikääntymisen aiheuttama ihon oheneminen ja veltostuminen. Ajan myötä tämä näkyy kasvoilla juonteina ja ryppyinä ja voi tehdä ihosta hauraan ja herkästi rikkoutuvan. Mikroneulaus auttaa kiinteyttämään ja voimaannuttamaan ihoa.
  • Akne ja ihon epäpuhtaudet. Mikroneulaus auttaa tehokkaasti puhdistamaan myös sellaisia ihon epäpuhtauksia, jotka ovat päässeet koteloitumaan ja joista voi olla hyvin hankala päästä eroon kotikonstein.
  • Kasvojen kosmeettisesti häiritsevä arpikudos. Mikroneulauksen lisäämä ihon kollageenituotanto ja toipumiskyky auttavat hajottamaan arpia ja elvyttämään ihoa.
  • Kuluneen ja väsyneen näköinen iho. Esimerkiksi pitkään jatkunut työstressi tai hektisen arjen kuormitus saavat ihon voimaan huonosti ja näyttämään sen mukaiselta. Mikroneulauksen kyky elvyttää ja vetreyttää ihoa auttaa palauttamaan ihon elinvoimaisuuden.
  • Monet muut iho-ongelmat. Jos olet epävarma, auttaisiko mikroneulaus vaivoihisi, kannattaa aina kysyä osaavalta ammattilaiselta.

Riittääkö yksi hoitokerta, vai tarvitseeko mikroneulaus kasvojen iholle tehdä useasti?

Jo yksikin hoitokerta auttaa iho voimaan paremmin, mutta paras lopputulos saadaan hoitojen sarjalla. Hoitosarjan pituus täytyy suunnitella aina sen mukaan, millainen hoidettava ihotyyppi on ja millaisista ongelmista se kärsii. Usein ideaali määrä mikroneulaushoitoja on 4 – 6 hoitokertaa.

Mikroneulauksen ammattilainen osaa arvioida ihotyyppisi ja ihosi kunnon, ja toiveidesi perusteella laatia sinulle hoitosarjan, jolla saadaan paras mahdollinen lopputulos. Näet hoidon nuorentavan vaikutuksen ihollasi jo ensimmäisen hoitokerran jälkeen, mutta kun koko hoitosarja on käyty loppuun, ihosi on paljon aiempaa hyväkuntoisempi ja elinvoimaisempi.

Osaava mikroneulauksen tekijä pystyy myös vastaamaan kysymyksiisi, joita sinulla mahdollisesti herää mikroneulauksen hyötyihin, toteutukseen ja jälkihoitoon liittyen.

Kuinka toimia, jos mikroneulaus pelottaa?

Jotkut voivat kokea mikroneulauksen pelottavaksi, sillä sana “neulaus” voi kuulostaa kivuliaalta muistakin kuin neulakammoisista. Tämä on kuitenkin pitkälti virheellinen mielikuva.

Useimmat ihmiset eivät koe mikroneulausta kivuliaaksi, sillä mikroneulauksesta käytettävien välineiden neulat ovat erittäin ohuet. Mikroneulauksen aiheuttamat fyysiset tuntemukset eivät siksi ole yleensä ongelma kuin kaikkein kipuherkimmille ihmisille.

Yleensä myös ne ihmiset, jotka ovat etukäteen pelänneet mikroneulauksen sattuvan, ovat hoidon jälkeen kertoneet pelänneensä aivan turhaan ja hoidon olleen aivan miellyttävä.

Jos mikroneulaus pelottaa sinua, kannattaa jutella peloistasi mikroneulaajan kanssa. Näin hän voi auttaa hälventämään pelkojasi ja myös ottaa ne huomioon hoitosi suunnittelussa.

Onko mikroneulausta tarjolla myös Suomessa?

Mikroneulaus on kasvattanut suosiotaan jatkuvasti, ja siksi mikroneulauksen tekijöitä löytyy nykyään melko helposti. Yhä useammat ihmiset haluavat nyt nuorentaa ihoaan mikroneulauksen avulla. Mikset sinä olisi yksi heistä?

Mistä saat sopivat mikroneulaushoidot? Tutustu rohkeasti oman alueesi mikroneulausta tarjoaviin kauneushoitoloihin ja valita niistä mieleisesi.

Samankaltaiset artikkelit