Miksi kannattaa hankkia mittatilauskaappi?

Laadukas mittatilauskaappi on erinomainen vaihtoehto kodin säilytystilan maksimointiin ja samalla tilan tyylikkääseen sisustamiseen. Mittojen mukaan valmistettu kaappi sopii täydellisesti haastaviinkin tiloihin, joihin tavalliset valmiit kaapit eivät sovi. Tässä artikkelissa tarkastelemme tarkemmin mittatilauskaappien lukuisia etuja ja miksi ne voivat olla oikea ratkaisu sinun kotiisi.

Miksi mittatilauskaappi on hyvä valinta?

1. Mittatilauskaapit istuvat täydellisesti

Mittatilauskaapit valmistetaan tarkkojen mittojen mukaan, joten ne sopivat täydellisesti tilaan, olipa se sitten kulmikas, vino tai epäsäännöllinen.

Mittatilauskaappi on täydellinen säilytysratkaisu esimerkiksi viistokattoiseen ullakkohuoneeseen tai kapeaan hukkatilaan, johon sopivaa valmista kalustetta ei löydy.

Mittatilauksena tehty kaluste hyödyntää tehokkaasti kaiken mahdollisen tilan ja luo saumattoman, integroidun ilmeen, joka parantaa kodin estetiikkaa.

2. Mittatilauskaappi maksimoi säilytystilan

Mittatilauskaapit voidaan suunnitella vastaamaan tarkasti tarpeitasi. Voit valita hyllyjen, laatikoiden, tankojen ja muiden ominaisuuksien koon, sijainnin ja määrän varmistaaksesi, että kaikki tavarasi on helposti järjestettävissä ja löydettävissä.

Jos esimerkiksi haluaisit säilyttää kaapissasi tietyn kokoisia säilytyslaatikoita, voit suunnitella kaapin mitat niin, että jokaiselle hyllylle mahtuu tarkalleen haluttu määrä laatikoita. Erityisen hyödyllistä tämä on silloin, jos säilytettävä tavara on haastavan muotoista tai kokoista, ja tavaroita on ollut vaikea saada mahtumaan sopivasti valmiisiin kaappivaihtoehtoihin.

3. Voit valita haluamasi tyylin ja värin

Jos juuri sopivaa valmista kaappia on usein vaikea löytää, vielä vaikeampaa on löytää valmista kaappia, joka sopii kodin muun sisustuksen ilmeeseen.

Kun kaappisi valmistetaan mittatilauksena, pääset itse vaikuttamaan myös kaapin ulkoasuun. Voit etsiä kaapille tekijän, jonka kädenjälki miellyttää silmääsi, ja valita kaapille haluamasi pintakäsittelyn, vetimet ja muita tyyliseikkoja.

Tuloksena syntyy huonekalu, joka on ainutlaatuinen ja sopii täydellisesti juuri sinun kotisi tyyliin.

4. Mittatilauskaappi voidaan tehdä käyttömukavuuden ehdoilla

Mittatilauskaapit voidaan suunnitella ottaen huomioon ergonomia ja käyttömukavuus. Voit esimerkiksi säätää hyllyjen korkeuden tai vetimien muodon ja sijainnin itsellesi sopivaksi. Usein kaappiin voidaan myös lisätä vetolaatikoita tai muita ominaisuuksia, jotka helpottavat tavaroiden käyttöä ja tekevät arjestasi sujuvampaa.

Huonekalujen ergonomia on vielä tavallistakin tärkeämpää silloin, kun niiden käyttäjillä on minkäänlaisia toimintakyvyn rajoitteita. Esimerkiksi ikäihmiselle voi olla olennaista, että vaatekaapin ovenkahvat on asetettu sopivalle korkeudelle ja ne sopivat hyvin käteen, jotta hän pystyy mukavasti käyttämään kaappia.

Lapsiperheissä taas törmätään usein siihen ongelmaan, että pieni lapsi pääsee kaappien tai lipastojen sisältöön käsiksi liian helposti. Mittatilauskaapissa voidaan tätä ongelmaa torjua esimerkiksi sijoittamalla ovenkahvat riittävän ylös.

5. Mittatilauskaluste on usein myös korkealaatuisempi

Mittatilauskaapit eivät tule suoraan liukuhihnalta, vaan niiden valmistuksessa on yleensä tarvittu ammattilaisen erityistä huomiota. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi tavallista laadukkaampia materiaaleja ja huolellisempaa viimeistelyä.

Jos tilaat mittatilauskaappisi osaavalta käsityöläiseltä, tiedät saavasi laatutuotteen.

Käsityönä mittojen mukaan tehtävän kalusteen jokainen osa on ammattilaisen huolellisesti valmistama ja tarkistama. Näin syntyy viimeistelty käsityötaidonnäyte, joka on kaunis ja ainutlaatuinen.

Yhteenveto mittatilauskaapeista

Mittatilauskaapit tarjoavat lukuisia etuja, joita valmiit kaapit eivät voi tarjota. Ne sopivat täydellisesti haastaviinkin tiloihin, maksimoivat säilytystilaa, ovat saatavilla eri materiaaleissa ja tyyleissä, ovat toiminnallisia ja kestäviä sekä istuvat kotisi tyyliin.

Jos etsit korkealaatuista ja tyylikästä säilytysratkaisua kotiisi, on mittatilauskaappi varma valinta.

Samankaltaiset artikkelit