Tekemistä vailla? Kokeile Escape Room Oulu

Pakohuonepelit ovat jo muutaman vuoden markkinoilla ollut tapa viettää aikaa, ja se on kasvanut suunnattomasti viime vuosien aikana. Escape Room Oulu on mitä parhainta ajanvietettä niin pariskunnille kuin suuremmillekin työporukoille. Tässä tekstissä kerromme tiimimme parhaat vinkit, kuinka pakohuoneessa pärjää parhaiten. Niin kuin eräs jääkiekkovalmentajakin on sanonut: se on voitto tai tuho.

Escape Room Oulu

Pakohuoneen perusperiaate on siis se, että sinut ja joukkuetoverisi lukitaan huoneeseen, josta on päästävä ulos erilaisia tehtäviä suorittamalla. Aikaa on yleensä tunnin verran ja useimmissa pakohuoneissa on mahdollista saada vihjeitä, jos ajautuu pattitilanteeseen. Tehtävät vaativat älyllistä kompetenssia, eikä voimaa, akrobatiaa tai mitään muutakaan fyysistä ominaisuutta suuremmin tarvita. Perusliikkuvuus toki, mutta ei tiettyjä atleettisia kykyjä.

Näin pärjäät Escape Roomissa

Jotta pärjää pakohuoneessa, kannattaa sisäistää nämä muutamat vinkkimme. Tiimissämme löytyy pakohuonekokemusta jo useiden kymmenten tuntien ajalta, ja olemme ajan myötä huomanneet, mitkä asiat toimivat pakohuoneissa ja mitkä eivät.

Ensinnäkin tulee valita tiimikaverit kunnolla. Valitse seuralaisesi tarkkaan. Sellaiset, joilla on älyä ja pystyt kommunikoimaan sujuvasti, pärjäätte varmasti. Pakohuoneet ovat ennen kaikkea kommunikaatiota. Jos kommunikaatio ei toimi, ei huoneesta pääse millään ulos. Täytyy olla valmis ajattelemaan ääneen. Toinen on sitten älyllinen riittävyys. Pakohuoneet vaativat hoksottimia eli ota mukaasi henkilöitä, joiden verbaalinen, matemaattinen ja abstrakti päättelykyky on ensiluokkaista.

Kokeile mutta älä riko

Kun pakopeli alkaa, aloittakaa käymällä huone tarkasti läpi. Puhukaa ja kerätkää kaikki liikkuvat osat yhteen paikkaan. Etsikää elementti, josta voitte aloittaa ensimmäisen tehtävän ratkomisen. Usein se ei ole aivan selvä, mutta kyllä te sen löydätte.

Pakopeleissä ei tarvita voimaa, jos lukko ei aukea helpolla tai et saa jotain asiaa liikutettua, älä lisää voimaa. Mihinkään ei tarvita tavallista enempää voimaa, liiallisella voiman käytöllä vain rikkoo paikat ja siitä tulee kallis lasku. Mainitsimmekin jo lukot, usein pakohuoneissa edetään avaamalle erilaisia lukkoja. Etsi siis kaikenlaisia numerokoodeja ja avaimia, joilla avaimia saa hankittua. Joskus pakohuoneissa on tarjolla kynää ja paperia, joita ei kannata jättää hyödyntämättä. Voi nimittäin olla, että pakohuoneessa on tarve tehdä muistiinpanoja.

Escape Room Oulu

Näillä vinkeillä pystyt valmistautumaan ensimmäiseen pakohuonepeliisi. Tärkeintä on muistaa kommunikointi ja huoneiden perusteellinen läpikäynti. Escape Roomit olivat vielä jokin aika sitten harvinainen hupi, mutta nykyään erilaisia pelipaikkoja on useita per paikkakunta. Oulussakin pelipaikkoja on useita ihan jo keskustan alueella. Usein ne ovat myös saman hintaisia. Samalla jokaisessa pelipaikassa on omat uniikit pakohuonepelinsä. Pelattavaa varmasti riittää!

Pakohuoneita hyödynnetään nykyään myös erilaisissa koulutuksissa, sillä ne opettavat ryhmätyöskentelyä kiperissä tilanteissa. Vaikka pakohuone voi tuntua stressaavalta, sitä se ei ole, jos vain muistaa suhtautua siihen oikein. Kyse on kuitenkin vain erittäin hauskasta ja varsinkin erilaisesta tavasta viettää aikaa, jollaista et pääse viettämään muualla. Nappaa siis nokkelimmat kaverisi mukaan ja menkää pakoilemaan. Oulussa on useita hyviä pakohuoneita, joista varaa valita. Et tule varmasti pettymään! Loppukaneettina sellainen, että pakohuonepelit ovat helpottuneet ajan saatossa. Ennen vanhaan piti olla varsinainen Einstein päästäkseen niistä läpi, nykyään riittää vaatimattomampikin älyllinen kapasiteetti.

Samankaltaiset artikkelit