Viemärin sukitus Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on tärkeä toimenpide

Viemärin sukitus Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on viemärinsaneerausmenetelmä, joka käyttää erilaisia materiaaleja ja välineitä viemäriputkien uudistamiseen ja korjaamiseen sisäpuolelta käsin. Tämä menetelmä on erityisen hyödyllinen vaurioituneiden tai kuluneiden putkien kunnostamisessa. Olemme koonneet tähän artikkeliin yleistä tietoa viemärin sukituksesta, jotta voisit päättää, sopisiko se myös sinun kotisi viemäreille.
Viemärin sukitus on tehokas menetelmä, joka voi pidentää putkien käyttöikää ja vähentää tarvetta perinteisiin korjauksiin. Käytettyjen materiaalien ja välineiden valinta riippuu tarkasteltavasta putkesta, sen tilasta ja suoritettavasta sukitusmenetelmästä.

Käytettävät materiaalit – Viemäreiden sukitus Helsinki, Espoo, Vantaa

 • Epoksihartsit ovat yleisiä materiaaleja viemärien sukituksessa. Ne ovat kaksikomponenttisia seoksia, jotka kovettuvat kemiallisen reaktion avulla. Epoksi muodostaa kestävän ja vedenpitävän pinnoitteen viemäriputken sisäpinnalle.
 • Polyuretaani on toinen suosittu sukitusmateriaali. Se on joustavaa ja kestävää, ja se soveltuu hyvin monenlaisten putkien päällystämiseen.
 • Polyesteripohjaiset hartsiyhdisteet ovat vaihtoehtoinen materiaali, joka voi olla sopiva tiettyihin kohteisiin. Niiden etuna on hyvä tarttuvuus ja kemiallinen kestävyys.
 • Usein sukitusmateriaaleihin lisätään kuituja, kuten lasikuitua tai polyesterikuitua, parantamaan lujuutta ja rakenteellista vakautta.

Sukituksessa käytetään monenlaisia välineitä

 • Sukituskone
  • Sukituskone on laite, jonka avulla sukitusmateriaali syötetään putkeen.
 • Paineilmajärjestelmä
  • Paineilmajärjestelmä on usein tarpeen, jotta voidaan varmistaa, että sukitusmateriaali levittyy tasaisesti putken sisäpinnalle. Se helpottaa myös sukituksen kiinnittymistä putken seinämiin.
 • Kuumailma- tai höyryjärjestelmät
  • Joskus viemärin sukituksissa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja muissakin kaupungeissa käytetään hyödyksi kuumaa ilmaa tai höyryä, jotka auttavat sukitusmateriaalin kovettumisessa ja kiinnittymisessä putken seinämiin.
 • Työkalut ja mittausvälineet
  • Työkalut, kuten kamerat, mittauslaitteet ja valaisimet, ovat tärkeitä välineitä sukituksen onnistumisen ja viemärin tilaan arvioinnissa ennen ja jälkeen sukitusprosessin.

Esimerkki omakotitalon sukituksesta

Sinua varmasti kiinnostaa, miten sukitusprosessi etenisi juuri sinun kotonasi. Tässä esimerkki erään omakotitalon viemärin sukituksen vaiheista.

Ensin tehdään tilanteen alkukartoitus

Ensimmäisenä prosessissa kartoitetaan viemärijärjestelmän kunto ja vauriot esimerkiksi kameratutkimuksen avulla. Sitten päätetään, onko sukitus kyseiselle viemärille soveltuva ratkaisu, ja tutkitaan, mitkä putket tarvitsevat korjausta.

Sukituksen valmistelut

Sitten työalueelle asennetaan tarvittavat suojamateriaalit, ja pääsy sinne estetään asukkailta. Sitten viemäriputket tyhjennetään ja lopuksi varmistetaan, ettei niissä ole vettä.

Viemärin puhdistus ennen sukitusta

Viemärit puhdistetaan mahdollisista lietekertymistä ja tukkeutumista paineilmalla tai vesihuuhtelulla. Tässä voidaan sukituksissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla hyödyntää myös rassausta.

Viemärit kuivataan tarkasti

On tärkeää, että viemärijärjestelmä kuivataan puhdistuksen jälkeen huolellisesti, jotta sukitusmateriaali kiinnittyy kunnolla putken seinämiin.

Sukitusmateriaali valmistellaan käyttöä varten

Sukitusmateriaali, yleensä huopakangasta tai polyesteriä, kyllästetään esimerkiksi epoksilla.

Sukan asettaminen viemäriin

Sukitusmateriaali työnnetään viemäriputkeen ja asetetaan paikoilleen esimerkiksi paineilman avulla. Materiaali asettuu putken seinämille ja epoksi aktivoituu muodostaen uuden tiiviin putken vanhan viemärin sisäpinnan myötäisesti.

Sukka kovettuu uudeksi, toimivaksi putkeksi

Sukka kovettuu ajan myötä ja muodostaa sitten vahvan ja kestävän pinnoitteen vanhan putken sisälle. Sukituksen jälkeen viemäri kestää jälleen 40–50 vuotta.

Sukituksen viimeistely

Kun viemärin sukitus Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla on saatettu loppuun, sen onnistuminen tarkistetaan useimmiten viemärikuvauksen avulla. Sitten viemäriputket liitetään uudelleen käyttöön. Lopuksi työalue siistitään huolellisesti, ja asukkaat voivat jälleen käyttää viemärijärjestelmää normaalisti.

Omakotitalon viemärin sukitusprosessi on nopea ja helppo tapa viemärisaneeraukseen perinteiseen putkien vaihtoon verrattuna. Se voi olla erinomainen vaihtoehto, kun vanhat viemäriputket ovat vaurioituneet tai kuluneet ajan myötä. On kuitenkin tärkeää, että sukitus suoritetaan ammattilaisten toimesta, jotta voidaan arvioida, onko sukitus sopivin menetelmä kyseisen kohteen putkiremonttiin.

Samankaltaiset artikkelit