Käytetty harmonikka voi olla ainutlaatuinen löytö

Tiesitkö, että käytetty harmonikka ei ole vain edullisempi vaihtoehto uuteen soittimeen verrattuna, vaan se voi olla myös ainutlaatuinen löytö, jolla on oma ainutlaatuinen tarinansa ja sointinsa. Uuden harmonikan ostaminen on kuin maalaaminen tyhjälle kankaalle, kun taas käytetyn harmonikan ostaminen on kuin astuminen jo olemassa olevaan taideteokseen.

Käytetty harmonikka voi olla löytö.

Mikä sitten tekee käytetystä soittimesta niin hyvän vaihtoehdon? Listasin tähän muutamia syitä siihen, miksi käytetyt harmonikat voivat olla upeita löytöjä:

1) Historian havina

Jokaisella käytetyllä harmonikalla on oma tarinansa. Ehkäpä haitarisi tahtiin on tanssittu häitä tai riehuttu rokkifestareilla. Ehkä sitä on soitettu kesäjuhlissa tai kadunkulmilla. Kenties se on matkannut maailman merillä tai kiertänyt koko kotimaan.

Missä sinä haluat soittaa haitariasi? Perustatko vaikkapa oman harmonikkayhtyeen, tai alatko tehdä uraa katumuusikkona? Soitatko vain kavereille ja sukulaisille iloksi iltojen ratoksi ja juhlien piristykseksi? Tai kenties soitat haitaria ihan vain itsellesi, omassa rauhassasi.

Kun hankit käytetyn harmonikan, pääset itse jatkamaan soittimen tarinaa ja kirjoittamaan siihen oman lukusi.

2) Ainutlaatuinen ääni

Käytetyn harmonikan sointi on usein kypsynyt ja vivahteikas. Uusi harmonikka voi kuulostaa hieman kovalta ja terävältä, kun taas käytetty harmonikka on usein pehmeämpi ja lämpimämpi.

Kun hankit harmonikkasi käytettynä, sinun ei tarvitse niin sanotusti sisäänsoittaa haitaria, vaan sen ääni on jo valmiiksi virittynyt sopivaksi.

Käy tutustumassa tarjolla oleviin käytettyihin haitareihin ja kokeile niitä rohkeasti, mikäli se on mahdollista. Kuuntelemalla eri harmonikkojen ääntä voit toivottavasti löytää soittimen, jonka ääni sopii sinulle täydellisesti.

3) Ympäristöystävällinen vaihtoehto

Käytetyn harmonikan hankkiminen on ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin uuden ostaminen. Tämä voi olla tärkeä valintakriteeri ympäristötietoisille muusikoille.

Soittimien valmistuksesta aiheutuu aina väistämättä jonkin verran päästöjä ja materiaalien kulutusta. Kun ostat soittimesi käytettynä, soittimen valmistukseen käytetyt luonnonvarat saadaan uusiokäyttöön, etkä aiheuta lisärasitusta luonnolle.

Kun ostat ekologisen käytetyn harmonikan, voit soittaa musiikkiasi hyvillä mielin, tietäen että olet tehnyt oman osasi ympäristön eteen.

Mistä voit löytää ainutlaatuisen käytetyn harmonikan?

  • Musiikkiliikkeet: Monilla musiikkiliikkeillä on valikoimassaan käytettyjä harmonikkoja. Liikkeissä on usein myös asiantuntevaa henkilökuntaa, joka voi auttaa sinua löytämään sopivan soittimen.
  • Verkkokaupat: Netin verkkokaupoista voit löytää laajan valikoiman käytettyjä harmonikkoja eri hintaluokissa. Muista kuitenkin tarkistaa soittimen kunto huolellisesti ennen ostamista.
  • Kirpputorit ja huutokaupat: Kirpputoreilta ja huutokaupoista voi löytää todella ainutlaatuisia ja edullisia käytettyjä harmonikkoja. Kirpputoriostoksiin liittyy kuitenkin riskejä, sillä ostoksella ei ole kuluttajansuojaa, ellei kirpputorin myyjänä ole yritys tai yksityinen elinkeinonharjoittaja.
  • Yksityishenkilöt: Voit myös ostaa käytetyn harmonikan yksityishenkilöltä. Muista kuitenkin kysyä soittimen historiasta ja tarkistaa sen kunto huolellisesti ennen ostamista. Kun ostat soittimesi yksityishenkilöltä, ostoksellasi ei ole kuluttajansuojaa, joten sinun kannattaa olla tietoinen riskeistä.

Toivottavasti tämä artikkeli avasi hieman käytettyjen harmonikkojen vahvuuksia ja auttoi sopivan soittimen etsimisessä.

Samankaltaiset artikkelit