Millaiset vauvakengät sopivat lapsellesi parhaiten?

Vauvakengät ovat tärkeä investointi, sillä niin vauvan kengät, tossut kuin ensiaskelkengät ovat tärkeässä osassa vauvan jalan kehitystä. Perheen pienimmät tarvitsevat vauvakengät, jotka tukevat heidän askellustaan ja antaa parhaan mahdollisen pohjan jalan rakenteen kehittymiselle.

Iso virhe on, että ostaa lapselle liian kireät kengät. Ne voivat pahimmillaan haitata paljon lapsen jalan kehittymistä. Lapselle tulee hankkia vauvakengät, jotka ovat tukevat ja jotka eivät haittaa kehitystä. Sopivat kengät antavat vauvalle vapauden tutustua tähän ihanaan maailmaan! Mutta millaiset vauvakengät sitten sopivat lapsellesi parhaiten. Seuraavaksi pureudumme tähän tarkemmin.

Pikkuruisesta koostaan huolimatta vauvojen jalat ovat vahvat ja monimutkaiset, sillä ne koostuvat 26 luusta, 35 nivelestä, nivelsiteistä ja rasvapehmusteista. Parhaiten istuvat vauvojen kävelykengät edistävät jalkojen terveyttä ja suojaavat niitä vammoilta. Vaikka se voi tuntua oudolta panostaa näin tosissaan vauvan jalkojen kehitykseen, kyseessä on raju tosiasia, jota ei tule vähätellä.

Vauvakengät

Ensiaskelkengät auttavat ensiaskeliin

Ensiaskelkengät on suunniteltu siten, että ne antavat vauvalle todella paljon enemmän tukea kuin tavalliset vauvan kengät ja ovat todella toiminnalliset. Vauvat kokeilevat jatkuvasti tasapainoaan ja rajojaan ja pyrkivät saamaan jatkuvasti enemmän jalkaa toisen eteen. Vauvat tutkivat maailmaa ja heidän mekaniikkansa ja aistinsa kehittyvät hurjaa vauhtia. Hankkimalla oikeanlaiset vauvakengät eli ensiaskelkengät, vauvan jalat saavat parhaan mahdollisen tuen ja ensimmäiset askeleet onnistuvat varmasti kuin tanssi.

Ensiaskelkengät ovat isossa osassa lapsen ehkä kaikkein ensimmäistä merkittävää virstanpylvästä sitten syntymän. Nelinkontin kulkeminen ei enää riitä, vaan vauva päättää nousta omille jaloillensa. Ensin vauva tarttuu huonekaluihin, kuten sohvapöytään tai ottaa ihmisen kädestä tukea. Jos lapsella on jalassa vielä sopivat vauvakengät, pääsee hän jo heti ensiaskeleillaan kunnon vauhtiin ja oppimaan mitä parhaimmissa olosuhteissa kävelyä. Oikeat kengät takaavat riittävän tuen ja tasapainon.

Vauvakengät: kävelyn seuraava askel

Missä vaiheessa on aika jättää ensiaskelkengät taakse ja napata jalkaan “oikeat” kengät? Kun vauva on ottanut ensiaskeleensa, voidaan keskittyä miettimään, millaiset kengät sopivat parhaiten. Tässä vaiheessa on edelleen tärkeää, ettei hanki liian kovia ja joustamattomia kenkiä, sillä tässä vaiheessa ei puhuta monenkaan kuun vanhasta lapsesta. Hyvä vaihtoehto onkin jonkinlaisen vauvan tossut. Tossuissa ei ole korkoa, kuvioitua pohjaa, ne eivät ole kovat. Tossut joustavat, antavat tukea pohjillaan ja hengittävät. Laadukkaimmat tossut ovat tehty laadukkaasta materiaalista, kuten puuvillasta. Puuvilla hengittää ja sitoo esimerkiksi hikeä, näin lapsen jalka ei muhi tossussa hikisenä kuumana kesäpäivänä. Tossuissa on myös liukastumista ja kaatumista estävät pohjat, jotka tukevat pienen lapsen jalkaa enemmän kuin erinomaisesti.

Parasta tossuissa on se, että ne ovat vauvakengistä ne kaikkein kauneimmat. Lapset ihastuvat, kun näkevät kuinka monipuolisia ja kauniita kuoseja tossuilla on. Löytyy mansikkaa, tiikeriä kuin ambulanssia. Valitsemalla itsellensä mieluisimmat tossut, lapsi kehittää omaa tyylitajuaan ja osoittaa omia mieltymyksiään. Myös vanhemmille se on hyvä oppitunti oman lapsensa mieltymyksistä, kun lapsi valitsee vankilanharmaat tossut sateenkaaren väristen sijaan. Tossut ovat hyvä vauvakenkävaihtoehto, jotka kestävät pitkään ja takaavat jalan hyvän kasvun.

Samankaltaiset artikkelit