|

Hääkukat elämän tärkeimpään päivään

Hääkukat kukkakaupasta Kiimingissä.

Yksi tärkeimmistä elementeistä hääpäivän tunnelman luomisessa ovat kukat ja Kiimingissä tiedetään, minkä kukkakaupan puoleen kääntyä. Kukat luovat hääjuhlaan tyylikkään tunnelman ja ne voivat olla merkittävä osa hääparin tarinaa, siksi onkin tarpeen etsiä luotettava ja ammattimainen kukkakauppa. Kiimingin Kukka tarjoaa asiantuntevaa palvelua asiakaslähtöisellä otteella juhlaan kuin juhlaan!  

Hääpäivä on yksi elämän merkittävimmistä päivistä, joka ansaitsee huolellisen suunnittelun ja toteutuksen. Hääkukkia valitessa on tärkeää ottaa huomioon morsiusparin toiveet ja mieltymykset. Kukkakaupassa ammattitaitoiset floristit auttavat löytämään juuri oikeat kukat ja sidonnat, jotka sopivat parin tyyliin ja juhlan teemaan. Hääkukkien valinnassa vain mielikuvitus on rajana, ja kukkien avulla juhlasta saadaan vieläkin unohtumattomampi.

Hääkukkien trendit

Hääkukat näyttelevät suurta roolia häiden tunnelman luomisessa, esimerkiksi häiden teeman tai värityksen kautta. Onnistunut valinta hääkukissa usein myös myötäilee hääparin omaa tyyliä tai mieltymyksiä.  

Tietyt tyylit, kuten klassisen valkoiset kukka-asetelmat, pitävät pintansa, mutta hääkukissa on nähtävillä myös uusia trendejä. Vaikka hennot ja murretut sävyt pitävät vielä pintansa, hääkukissa aletaan taas nähdä enemmän väriloistoa. Värejä valikoidaan yhä enemmän häiden ajankohdan, vuodenajan tai yksilöllisen maun mukaan. Esimerkiksi ripaus sinistä morsiuskimpussa sopii hauskasti sanontaan ”jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä”. 

Viime vuosina erityisen pinnalla on ollut hiuskoristeiden trendi. Seppeleet, kukkapannat, kukkapinnit, hatut tai irtokukat – kukat tarjoavat monia mahdollisuuksia! Hääkukat voivat myös myötäillä muodin trendejä, esimerkiksi juuri pannat ovat muutenkin erittäin trendikäs valinta juhlaan.    

Toisia suosittuja valintoja ovat rannekoristeet tai kukkakoristeet hiuksissa, esimerkiksi kukka korvan takana. Näitä käytetään usein morsiamen ja sulhasen lisäksi myös kaasojen ja bestmanien pukeutumisessa. Rannekoriste on helppo tapa lisätä hääpukuihin kukkia, ja se voi olla joko yksinkertainen tai koristeellinen.  

Juhlatilojen koristelussa trendinä tällä hetkellä ovat näyttävät sidonnat, kuten juhlapöydän yläpuolella riippuva kukkaluomus, sekä rennommat asetelmat sekä yksittäiset kukat pienissä maljakoissa siroteltuna pitkin pöytää. Oman tyylisen koristelun saa toteutettua helposti ja eri budjetilla.

Hääkukkien suunnittelu

Häiden suunnittelu on usealle hääparille hauska yhteinen kokemus ja innostusta aloittaa suunnittelu jo paljonkin ennen h-hetkeä löytyy usein paljon. Hääkukkien tilausta ei kuitenkaan kannata lähteä tekemään turhan aikaiseen, koska usein häiden suunnittelun alussa olleet ideat saattavat vähintään kertaalleen muuttua. Kannattaakin etsiä inspiraatiokuvia ja seurailla, millaisia vaihtoehtoja voisi olla juuri sinulle saatavilla häidesi ajankohtana.  

Sesongit ja vuodenajat ovat hääkukkien suunnittelussa pääosassa, sillä ne vaikuttavat suoraan saatavilla olevaan valikoimaan.  Aikaisemmin voi tietenkin sopia palaverin floristin kanssa, jossa käydä läpi erilaisia mahdollisuuksia.  

Sopiva aika suunnitella ja tilata hääkukat on noin 2-3 kuukautta ennen hääjuhlaa. Kesähäissä kannattaa kuitenkin ottaa huomioon suosituimpien hääpäivien aiheuttama kiire kukkakaupoissa sekä kesälomien vaikutukset kukkakauppojen aukioloaikoihin.  

Noin 2-3 viikkoa ennen itse hääpäivää on suositeltavaa tehdä kukkatilauksen viimeistely ja käydä kokonaisuus läpi floristin kanssa. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja voitte viimeistellä suunnitelmat suurta hetkeä varten.  

Suunnitteluun liittyen tärkeää on päättää oma budjetti ja omat tarpeet. Kukkakauppiaalle voi näyttää esimerkiksi myös inspiraatiokuvia. Huomaa kuitenkin selventää, mikä kuvissa puhuttelee sinua ja miten haluaisit mahdollisesti sisällyttää idean omissa hääkukissasi.

Hääkukkien suunnittelussa kannattaa ottaa huomioon muun muassa:

  • Budjetti 
  • Mitä asioita tarvitaan: morsiuskimppu, vieheet, hiuskukat, rannekukat, heittokimppu jne. 
  • Minne eri juhlapaikkoihin kukkia tulee: vihkipaikka, juhlapaikka jne.  
  • Kuljetukset, kukkien esille laitto ja purkaminen. 
  • Tyylillisiä seikkoja: teema, millainen juhlapaikka, morsiusparin oma tyyli, mieltymykset ja toiveet.
  • Morsiuskimpun suunnitteluun: kuva morsiamesta ja puvusta.