Maalauspalvelut auttavat sinua maalaamisessa – näin saat parhaan maalipinnan

Maalauspalvelut auttavat sinua ulko- ja sisäseinäsi uudelleen maalaamisessa. Jos seinäsi repsottavat, etkä erota taloasi homeisesta juustosta, taitaa olla aika tilata maalauspalvelu apuun. Maalauspalvelut hoitavat kaiken puolestasi: kunnon tarkastuksen, tarjouksen tekemisen, maalin valinnan, maalin hankinnan, kaluston kuljetuksen, maalaamisen, viimeistelyn sekä jälkien siivoamisen.

Maalauspalvelut

Iso liuta palveluja – eikä sinun tarvitse kuin vain nauttia. Osalta maalaaminen sujuisi helposti itse, mutta kysymys kuuluu, onko siinä järkeä. Se voi olla ihan hauskaa suunnitella ja toteuttaa itse, mutta sitten kun huomaa tehneensä virheen, ei voi syyttää muita kuin itseään. Vastuuta ei voi lykätä kenenkään muun niskoille valitettavasti.

Maalauspalvelut, joita erilaiset yritykset tarjoavat, hoitavat kaiken puolestasi. Ammattitaitoisen otteen ansiosta jälki on aina varmaa ja laadukasta. Ammattilaiset osaavat ottaa huomioon kaiken sen, mitä tavallinen mullan tallaaja ei osaisi tajuta. Eli laita ihan rauhassa ne pensselit takaisin kaappiin ja soita lähimmälle maalaispalveluita tarjoavalla yritykselle.

Milloin maalata ulkopinnat?

Jos aloitamme ulkopinnoista, yleisin syy maalaukselle on se, että edellisestä on kulunut tuhottoman kauan aikaa, esimerkiksi 10 tai 15 vuotta. Maalipinta pitäisi vaihtaa kymmenen vuoden välein. Mitä vanhempi ja vahingoittuneempi maalipinta on, sitä riskialttiimpi se on erilaisille vaurioille.

Maalipinta voi vaurioitua esimerkiksi auringon valosta, tuulesta, sateesta, ilmansaasteista tai sään ääri-ilmiöistä. Maalipinta voi lohkeilla, rapistua, homehtua tai haaleta niin, ettei alkuperäistä väriä enää tunnistakaan.

Viimeistään tällaisessa tilanteessa tulisi sekä hälytyskellojen että maalauspalvelufirman puhelin soida. Maalausta ei tule laiminlyödä, vaikka se voisi tuntua vähäpätöiseltä asialta. Kyseessä ei ole vain rintamaiestalosi esteettinen väritys vaan myös kunto ja turvallisuus. Kuka nyt ehdoin tahdoin haluaisi vahingoittaa asumustaan, josta maksaa ylisuurta lainaa?

Sisämaalaus kun haluat vaihtelua

Sisämaalauksen syyt voivat olla hieman erilaiset kuin ulkomaalauksen. Sekin voi olla vaurioitunut tai kulunut ja tällöin tarvitsee uutta maalia. Yhtä lailla voi olla, että halutaan vaihtaa lastenhuoneen vaaleanpuneinen värimaailma masentavan harmaaksi. Valintoja ja syitä on useita.

Oli syy mikä tahansa, sisämaalauksessa tulee olla hyvin tarkka ja siksi maalauspalvelut ovat tässäkin oikein mainio vaihtoehto. Ei edelleenkään kannata lähteä yrittämään, jos on vähänkin epävarma, kuinka pensseli pysyy kätösissä.

Mitä maalauksessa tulee ottaa huomioon?

Ulkomaalauksessa on tärkeää valita oikeat materiaalit. Siitä prosessi jatkuu vanhan maalin hävittämiseen. Maalia voi esimerkiksi rapsuttaa pois. Oli tapa mikä tahansa, vanha maali tulee olla poistettuna. Tämän jälkeen pohja tulee siistiä ja putsata. Sitten alkaa itse maalaaminen. Ilman todella huolellista pohjatyötä maalausprojekti voi olla jo alun alkaen tuhoon tuomittu. Ei siis sovi olla huolimaton, vaan oltava ammattimaisen tarkka.

Maalata voi usealla tapaa. Jotkut hoitavat sen alusta loppuun pensselillä, jotkut taas korkeapaineruiskulla ja vasta lopussa pensselillä. Sitä sanotaan, että ruiskulla maali ei tartu pintaan. Siksi korkeapaineruiskua käyttävät viimeistelevät maalipinnan pensseleillä, jotta laatu ei kärsi. Korkeapaineruisku on oikein käytettynä tehokas tapa maalausprosessiin ja tekee siitä sukkelaa. Ei siis turhaa pensselöintiä!

Sisämaalauksessa vanhan maalipinnan poistettua tulee päälle maalata pohjakerros samaan sävyyn kuin vanha maali ja vasta sitten uusi maali. Ilman pohjamaalia vanha maali voi tarttua huonosti tai sen väri on virheellinen. Sisämaalauksen pohjatöihin kuuluu myös esimerkiksi reikien täyttö ja seinän putsaaminen.

Maalauspalvelut tekevät tämän kaiken puolestasi. Ulkoistettu palvelu valitsee maalit ja tekee kaiken alusta loppuun. Usein palveluihin kuuluu ilmainen kuntokartoitus, joka kertoo, kuinka paljon projekti tulee maksamaan ja kestämään. Tartu tilaisuuteen.

Samankaltaiset artikkelit