Hypnoosi on tieteellinen menetelmä, jolla voimme muuttaa elämäämme
Hypnoosi on tieteellisesti todistettu menetelmä, jolla päästää pureutumaan ihmisen alitajuntaan. Hypnoosi on täysin luonnollinen tila, jossa ihminen on avoin muutoksille. Tässä artikkelissa käydään läpi, miten hypnoosi toimii ja mitä hyötyä siitä on.
Kuvittele itsesi ajamassa autolla kotiin sitä samaa reittiä, jota olet kulkenut jo pitkään useita ja useita kertoja. Tunnet reitin kuin omat taskusi. Voisit jopa ajaa sen silmät kiinni. Sinun ei tarvitse keskittyä ajamiseen. Kuljet kuin autopilotilla. Keskittymisesi harhailee, ja yhtäkkiä huomaatkin jo olevasi perillä. Et muista tarkasti matkan viimeisiä kilometrejä. Usko tai älä, mutta olit hypnoosissa.
Mitä hypnoosi on?
Hypnoosi on täysin luonnollinen tila, jossa saatat olla useitakin kertoja päivän aikana. Hypnoosia on se, kun uppoudut johonkin tekemääsi asiaan niin syvästi, että menetät ajantajun ja unohdat kaiken ympärilläsi olevan. Oli kyse sitten harrastuksesta, kirjan lukemisesta tai lintujen katselemisesta ikkunasta, kun siihen uppoutuu täysin, on hypnoosissa. Sana hypnoosi tulee kreikankielisestä sanasta hypnos, joka tarkoittaa unta. Merkityksestään huolimatta hypnoosi ei ole unta, vaan ihmisen on oltava hereillä, jotta hän voi olla hypnotisoitavissa. Aivan kuten aiemmin mainitsemissamme esimerkeissä. Hypnoosi ei ole mielenhallintaa, vaan se on kahden ihmisen välistä vuorovaikutusta. Valitettavasti hypnoosista liikkuu kaikenlaisia ennakko-oletuksia, jotka ovat luovat virheellistä ja liioiteltua kuvaa hypnoosista. Todellisuudessa hypnoosi on tieteellisesti toimivaksi todistettu keino, joka muun muassa auttaa ihmisiä myönteisten muutosten tekemisessä, kivunhallinnassa ja menneisyyden traumojen kadottamisessa.
Miten hypnoosi toimii?
Hypnoosi on muuttunut tajunnan tila, jolloin tuntee olevansa unen ja valveen rajamailla. Tällainen mielentila saa mielen avoimeksi oppimaan uutta ja muuttamaan eri asioita. Hypnoosi toimii vain silloin, kun sen vastaanottaa avoimin mielin. Jos hypnoosiin suhtautuu ennakkoluuloisesti tai vastustavasti, se ei tule onnistumaan. Hypnoosissa on pitkälti kyse fysiologiasta ja neurologiasta, sillä hypnoosissa on kyse kehon ja mielen rentoudesta. Saavuttaessaan rentouden hypnoosin avulla, ihminen on vastaanottavainen muutoksille. Hypnoosin tehokkuus piilee siinä, että sen avulla ihminen pääsee käsiksi alitajuntaansa. Puhutaankin, että ihmisellä on sekä tietoinen että tiedostamaton tajunta.
Hypnoosin avulla alitajuntaan
Tiedostettua tajuntaa käytät juuri nyt, kun luet tätä tekstiä. Ihminen käyttää tietoista tajuntaansa aina, kun hän tekee tietoisesti jotakin. Tietoinen tajunta on lopulta varsin rajallinen. Alitajunta, johon hypnoosin avulla päästään tutustumaan, on kaikkea sitä, mitä tietoisen tajunnan ”takana” on. Alitajunta on jatkuvasti käynnissä oleva moottori, joka pystyy käsitellä miljoonia asioita samaan aikaan. Alitajunta on varasto, josta löytyy niin kyky unelmoida, muistot kuin taidot mutta myös traumat, fobiat kuin itsetuntokin. Juuri alitajunnasta löytyvät ratkaisut moniin elämänongelmiin. Kun saa muodostettua yhteyden alitajuntaansa, voi löytää vastauksia kysymyksiin ja tuntemuksiin, jotka vaikuttavat kielteisesti elämään. Alitajunnasta voi löytyä haudattuja ja piilotettuja solmuja, jotka pitää avata. Hypnoosi on tapa parantua sisältä ulospäin.
Hypnotisoija ohjaa hypnoosiin
Yhteyttä tietoisen ja tiedostamattoman tajunnan välillä voidaan kuvata samalla autoesimerkillä. Kun opettelee ajamaan, siihen tarvitsee todella keskittyä ja muistaa useita asioita. Kun on oppinut hallitsemaan kulkupelin ja saanut tarpeeksi kilometrejä alleen, siirtyy taito alitajuntaan ja ajaminen alkaa sujua kuin itsestään. Kuten jo aiemmin nostettiin esille, hypnoosi on kahden ihmisen välistä vuorovaikutusta. Hypnoosin käyttö menee niin, että hypnotisoija ohjaa hypnotisoitavaa hypnoosiin ja reagoimaan suggestioihin. Suggestio tarkoittaa suostuttelevaa ehdotusta tai väitettä, joka hyväksytään sellaisenaan. Hypnoosissa mieli vastaanottaa suggestioita merkittävästi enemmän kuin muuten. Hypnotisoijan esittämät suggestiot liittyvät esimerkiksi ajatteluun, käyttäytymiseen, tuntemuksiin, kokemuksiin ja emootioihin.