Tätä blogia aloittaessani, puhelimeni piippaa kerjäten huomiotani. Älypuhelin, tuo taskusta löytyvä laite, jonka laskentateho on enemmän kuin ensimmäisen kuulennon tietokone. Monille meistä se on käden jatke.

Tuo piipittävä kumppani myös yhdistää vanhoja medioita aina radiosta kameraan. Mieleeni juolahtaa ajatus ihmisestä kantamassa selässään niin levysoitinta, kameraa, lennätintä, kompassia, sanomalehteä ja maailmankarttaa. Lasken 129 grammaa painavan puhelimeni pöydälle. Tätä on mediakonvergenssi, suomalaisittain medioiden yhdentyminen.

Onko teknologiselle kehitykselle loppua?

Minun ja monien muiden vastaus on ei. Teknologinen determinismi on suosittu teoria, jonka mukaan teknologia määrittää autonomisesti ihmisten ja yhteiskunnan kehitystä. Eli teknologia kehittyy kehittymistään ihmisten haluista riippumatta. Emme pysty vaikuttamaan sattumanvaraisiin kausaalisuhteisiin, jotka edistävät sitä.

Tämän varjolla teknologisille innovaatioille ei pitäisi tulla loppua, joten pyrin tiedottamaan teitä rakkaat lukijat kaikenlaisista uusista ja erilaisista kehitysaskeleista. Uskon, että teknologia kehittyy autonomisesti, mutta toiset kehittävät sitä passiivisemmin ja toiset aktiivisemmin. Blogikirjoituksissani siis nostetaan esille myös tekijöitä innovaatioiden takana.

World Wide Web eli internet nosti globalisaation toiseen potenssiin. Olen samanaikaisesti tässä ja kaikkialla missä on tietoliikenneverkko. Monet arjen askareet ovat siirtyneet internetin ihmeelliseen maailmaan. Lehtien lukeminen ei vaadi kirjastoa tai seurustelukumppanin etsiminen ei vaadi kadulla kävelemistä. Voin hakea lainaa heti ilman pankkikonttoria. Kaikki mainitsemani asiat onnistuvat tästä missä istun nyt.

Haluan vielä ensimmäisen kirjoituksen lopuksi mainita, että Fintech, financial technology, on yksi blogin pääteemoista. Nimittäin kaksi mekanismia, jotka määrittävät länsimaita ovat teknologia ja rahoitus.

Tervetuloa lukemaan.

Kategoriat: digitaalisuusuutiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *